Beneficiile Fleet Management-ului

Aproape orice afacere poate beneficia de o formă de gestionare a flotelor. Aproape toate firmele utilizează o formă de transport chiar dacă acesta este o masina de companie pentru angajati sau o flota pentru distributie. Procesul de cumpărare, modul de păstrare şi menţinerea sanatoasa a acestor vehicule pot fi un proces consumator de timp iar pentru flotele mari poate fi unul foarte complex.

Aici gasiti subliniate cateva beneficii ale unui sistem sanatos de gestionare a flotei:

Monitorizarea permanenta a costurilor de exploatare

Este un serviciu cu ajutorul caruia se ofera o mai buna imagine de ansamblu si o evidenta stricta asupra activitatii parcului auto, atat din punct de vedere operational cat si financiar.

Software profesional de gestionare a flotei

De obicei, sistemele de management al flotei are încorporat un anumit tip de software pentru a efectua o serie de sarcini. Aceste sarcini pot cuprinde toate operaţiunile de la achiziţia de vehicule până la inlocuire. Acestea includ sarcini, cum ar fi gestionarea documentelor soferului / autoturismului, profilare deplasarilor, dispecerizarea eficienta a autovehiculelor, aplicaţii etc.
Software-ul profesional va poate ajuta să lucraţi mai rapid, mai eficient şi se reduce numarul greselilor.

Înlocuirea şi managementul ciclului de viaţă

În scopul de a optimiza sistemul flotei dumneavoastră, este important să se cunoască ciclurile de viaţă ale fiecărui vehicul astfel încât să se cunoasca momentul optim când trebuie sa se cumpere vehicule noi şi când altele trebuie să fie inlocuite. Standardele industriale pentru ciclurile de viaţă a vehiculelor sunt produse anual in America de Nord de partenerul nostru Mercury Associates Inc. şi sunt utilizate pentru a calcula datele de înlocuire şi necesităţile de finanţare ale vehiculelor dumneavoastră.

Urmărirea vehiculelor dumneavoastră

Componenta cea mai de bază a oricărui sistem de gestionare a flotei este de a fi capabil de a urmări toate vehiculele la un moment dat. Acest lucru se face cu utilizarea unui sistem GPS sau un sistem de triangulare celular. Prin posibilitatea de a urmări vehiculele dumneavoastră puteţi vedea dacă acestea sunt unde trebuie sa fie în cazul în care ar trebui sã fie şi cazul în care sunteţi in timp acolo.

Este uşor de vazut cum un sistem de gestionare a flotelor sanatos va poate organiza managementul parcului auto şi transforma afacerea dumneavoastra in una mai performanta din punct de vedere cost-eficienta. Doar capacitatea de urmărire singura este de nepretuit, nemaivorbind de capabilităţi de securitate şi control.

www.autobroker.ro

Post navigation