Consultanta parcuri auto

AUTOBROKER Fleet Services promoveaza o abordare unica de consultanta , ce se bazeaza pe trei piloni fundamentali pentru performanta oricarei organizatii:

Procese !  Functiuni !  Oameni !

Flota reprezinta, pentru top managementul companiilor, o “gaura neagra”. In cele mai multe din cazuri exista un singur om care stie ce se intampla acolo, exista foarte putine informatii asupra corectitudinii proceselor din interiorul departamentului “flota”, nu exista proceuri ci doar cutume, iar omul care este mananger de flota se pare ca le stie pe toate. De foarte multe ori este “prietenul” soferilor, iar in foarte multe din cazuri nu lucreaza dupa principii transparente si de cele mai multe ori deciziile le ia dupa cutuma “stiu eu ca piese asta e mai buna”, fara insa a putea dovedi vreodata asta. Controlul activitatii masinilor se face pe pricipiul “nu le controlez eu ca le controleaza contabilitatea” sau ” soferii sunt vechi, am incredere in ei si stiu ei ce trebuie sa faca”. In foarte multe din cazuri cand intrebati de consum vi se spune ca e greu de stabilit un consum sau daca el e stabilit puteti sa stati linistit ca il controleaza el (administratorul de flota). Cand intrebati de cost pe km, de buget sau alti parametri financiari (sau KPI) vi se spune ca sunt greu de calculat si de urmarit. Daca cereti un raport, probabil, va dura citeva saptamini sa-l aveti si administratotul de flota lucreaza pe agenda, iar singurele fisiere excel sunt cele primite de la compania furnizoare de combustibil.

Daca aveti o astfel de situatie in companie ar trebui sa va faceti griji, deoarece, din experienta noastra, in mod cert cheltuiti cu flota cu 5-30% mai mult decat ar trebui. In mod clar controlul asupra activitatii soferilor este deficitar, controlul costurilor nu se face cum trebuie, iar asta face ca, per total, costurile la nivel de companie sa creasca cu 1-2%. 1-2% la o marja a profitului formata dintr-un singur numar, reprezinta o valoare foarte mare. Acesti 1-2% reprezinta bani care va pot intra direct in buzunar, daca lucrurile la flota se vor intampla asa cum trebuie. Flota este o “cenusareasa” a companie si nimeni nu prea intra acolo sa vada ce se intampla cu adevarat, iar asta se intampla datoria faptului ca lucrurile sunt tehnice si greu de tinut sub control de un financiar sau de un logistic fara cunostintele necesare.